Rólam

Borbély Viktor arckép profilkép

Borbély Viktor vagyok, senior Szoftver fejlesztő. A Pannon Egyetemen végeztem Veszprémben 2007-ben, Programozó Matematikus BSc szakon.

Az elmúlt másfél évtizedben több cégnél dolgoztam, és szereztem szakmai tapasztalatot.

Az utóbbi időkben a saját vállalkozásomat építem IT területen.

A jelen

10 éve natív Android mobil alkalmazás fejlesztőként kezdtem. Több, mint 4 éve Flutter mobil fejlesztő vagyok. A fejlesztés mellett Projekt menedzserként támogatom a csapatom munkáját.

2019 óta, amikor a Google Flutter keretrendszere stabil kiadású lett, a cross-platform-os mobil fejlesztés felé vettem az irányt, és azóta főként Flutter fejlesztő vagyok. Ez egy más dimenziót adott számomra a korábbi fejlesztési feladatokhoz képest. Ezáltal Androidra és iOS-re is fejlesztek. Ebben látom a mobilfejlesztés jövőjét, és a vállalkozásomat is erre a területre építem.

A mobilos projektekhez kapcsolódó BackEnd szerver megoldásokban Google Firebase, vagy egyedileg Spring Boot-ban megírt keretrendszert használok.

Korábban Webfejlesztéssel foglalkoztam, így a FrontEnd-et (HTML/CSS/JavaScript) és a szerver oldali feladatokat (PHP, MySQL, PostgreSQL, Apache, Nginx, Ubuntu/Debian/CentOS Linux) is megtanultam.

Megszállottja vagyok a biztonságnak (security) és a tiszta-kód elveknek (S.O.L.I.D).

Korábbi időszakok

Az autóiparban beágyazott Szoftver fejlesztőként kezdtem dolgozni, diagnosztikai alkalmazások fejlesztésével. A Projekt menedzsmentet ekkor tanultam meg, ami előrelépés volt számomra.

Pályakezdőként több, mint 4 éven át rendszerintegrátori munkaköröm volt (Integration Engineer). A világ számos távoli országában álltam meg a helyem. Megtanultam az ügyfélkezelést, az alkalmazkodást idegen helyzetekhez és kultúrákhoz.

Hobbi

A saját személyiségem feltárása számomra kiemelkedően fontos. Ez egy út, amit évtizedek óta járok. Nem is lehet másként 😊

Időtöltésként ötleteket gyártok, és keresem bennük az üzleti lehetőséget. Egy ötlet önmagában kevés, ezért az arra érdemes elképzeléseimet meg is valósítom mini-projektek formájában.

A fizikai erőpróbák és a test fejlesztése ugyan ilyen fontos számomra. Ezért a kajak, a sárkányhajózás után a maratoni futást (újabban ultra-futást) választottam kikapcsolódásnak. A közösségi kapcsolódások mellett megvan benne az egyéni teljesítés öröme.

Beszélgessünk!

hello { qkac } uira-tervezve { pont } hu címen tudsz nekem írni.

LinkedIN-en jelölj be, fent vagyok.

Szeretem a kávét 😊 Szívesen leülök Veled egy pihentető szakmai eszmecserére.