Rólam

Borbély Viktor arckép profilkép

Borbély Viktor vagyok, senior Szoftver fejlesztő. A Pannon Egyetemen végeztem Veszprémben 2007-ben, Programozó Matematikus BSc szakon.

Az elmúlt másfél évtizedben több cégnél dolgoztam, és szereztem szakmai tapasztalatot.

Az utóbbi időkben a saját vállalkozásom kialakításán munkálkodom, IT területen.

A jelen

Az utóbbi 6 évben Android mobil alkalmazás fejlesztőként dolgozom, és már több, mint 2 éve Flutter fejlesztő vagyok. A fejlesztés mellett Projekt menedzserként támogatom egy 3-5 fős csapat munkáját.

2019 óta, amikor a Google Flutter keretrendszere stabil kiadású lett, a cross-platform-os mobil fejlesztés felé vettem az irányt, és azóta főként Flutter fejlesztő vagyok. Ez egy más dimenziót adott számomra a korábbi fejlesztési feladatokhoz képest. Ezáltal Androidra és iOS-re is fejlesztek. Ebben látom a mobilfejlesztés jövőjét, és a vállalkozásomat is erre a területre kezdtem felépíteni.

A mobilos projektekhez kapcsolódó BackEnd szerver megoldásokban Google Firebase, vagy egyedileg SpringBoot-ban megírt keretrendszert használok.

Korábban Webfejlesztéssel foglalkoztam, így a FrontEnd-et (HTML/CSS/JavaScript) és a szerver oldali feladatokat (PHP, MySQL, PostreSQL, Apache, Nginx, Ubuntu/Debian/CentOS Linux) is megtanultam.

Megszállottja vagyok a biztonságnak (security) és a tiszta-kód elveknek (S.O.L.I.D).

Korábbi időszakok

Az autóiparban beágyazott Szoftver fejlesztőként kezdtem dolgozni, diagnosztikai alkalmazások fejlesztésével. A Projekt menedzsmentet ekkor tanultam meg, ami előrelépés volt számomra.

Pályakezdőként több, mint 4 éven át rendszerintegrátori munkaköröm volt (Integration Engineer). Ez lehetőséget adott, hogy a világ számos távoli országában tanuljak meg helytállni. Ebből a munkakörből megtanultam az ügyfélkezelést, az alkalmazkodást idegen helyzetekhez és kultúrákhoz.

Hobbi

A saját személyiségem feltárása számomra kiemelkedően fontos. Ez egy út, amit évtizedek óta járok.

Időtöltésként ötleteket gyártok, és keresem bennük az üzleti lehetőséget. Az ötlet azonban kevés, ezért az arra érdemes elképzeléseimet meg is valósítom mini-projektek formájában.

A fizikai erőpróbák és a test fejlesztése ugyan ilyen fontos számomra. Ezért a kajak, a sárkányhajózás után a maratoni futást (újabban ultra-futást) választottam kikapcsolódásnak. A közösségi kapcsolódások mellett megvan benne az egyéni teljesítés öröme.

Beszélgessünk!

hello { qkac } uira-tervezve { pont } hu címen tudsz nekem írni.

LinkedIN-en jelölj be, fent vagyok.

Szeretem a kávét, így szívesen leülök Veled egy mellé, egy pihentető szakmai eszmecserére.